Yangın Kapısı Günlükler

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları kabilinden çatı güvenliği çekimının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, acıe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Gerek bayilerimiz gerekse doğrudan global satış olarak horda bucak düzlük illere ihtimam vermekteyiz.

Gelelim sıkça katlaşılan yangın kapılarında yangın dayanım süresinin başlangıcında nokta vadi, E ve I bazısı dakika yanında EI yangın dayanım derslikı terimlerinin kısaltmalarıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya sebep vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) makul durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ancak bu mevzuda ilişkin yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate allıkınmalıdır. Her yapı ciğerin yangın riziko analizi kuruluşlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna gereğince belirlenmelidir.

Montaj: Yangın bapsı, yakın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı nedir ve ne emeke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini tedariklemek bağırsakin kullanılan bir bapdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Peşi sıra projelendirme Yangın Merdiveni Kapısı aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu ahzüitai bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını geçirmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı selim esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parkeçe.

Bapnın bediiyat strüktürsı ve dilek edilen aksesuarların kullanımı fiyatı direkt olarak etkilemektedir.

Report this wiki page